Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тръмп съди CNN за клевета за 475 млн. долара

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди своя заклет враг в медиите, новинарския канал CNN, за клевета, като иска 475 милиона долара. Тръмп заведе делото в понеделник в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Флорида.

„Освен простото изтъкване на всяка негативна информация за [Тръмп] и игнорирането на цялата положителна информация за него CNN се опита да използва огромното си влияние, уж като „доверен“ източник на новини, за да оклевети [Тръмп] в съзнанието на своите зрители и читатели за целите на политическото му поражение“, се твърди в иска.

Той добавя, че CNN е използвала „скандални“ етикети, за да разруши имиджа на бившия президент за своята аудитория, заклеймявайки го като „расист“, „руски лакей“, „бунтовник“ и, разбира се, „Хитлер „.

В резултат на постоянното повтаряне на CNN „Тръмп е Хитлер“ публиката неотменимо свърза двете неща, се казва в съдебния иск, описвайки този резултат като безвъзвратно вреден за политическата му кариера. Той цитира кадри от камери под прикритие на Project Veritas от централата на CNN, в които служители на телевизията се хвалят, че отразяването им е имало за цел да мотивира публиката да не гласува за Тръмп и да повлияе за този краен резултат.

CNN не само е причинил на Тръмп „увреждане на репутацията му, смущение, болка, унижение и душевни страдания“, според документите по делото, но е направил това от злоба и със съзнанието, че лъжат, като са отказали да коригират списък с „фалшиви и клеветнически изявления“, който правният екип на Тръмп е изпратил през юли. Неговите адвокати са поискали премахване на лимитите за компенсаторни щети, 475 милиона долара наказателни щети, плащане на съдебни и пътни такси и съдебен процес от съдебни заседатели.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.