Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тръмп съди CNN за клевета за 475 млн. долара

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди своя заклет враг в медиите, новинарския канал CNN, за клевета, като иска 475 милиона долара. Тръмп заведе делото в понеделник в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Флорида.

„Освен простото изтъкване на всяка негативна информация за [Тръмп] и игнорирането на цялата положителна информация за него CNN се опита да използва огромното си влияние, уж като „доверен“ източник на новини, за да оклевети [Тръмп] в съзнанието на своите зрители и читатели за целите на политическото му поражение“, се твърди в иска.

Той добавя, че CNN е използвала „скандални“ етикети, за да разруши имиджа на бившия президент за своята аудитория, заклеймявайки го като „расист“, „руски лакей“, „бунтовник“ и, разбира се, „Хитлер „.

В резултат на постоянното повтаряне на CNN „Тръмп е Хитлер“ публиката неотменимо свърза двете неща, се казва в съдебния иск, описвайки този резултат като безвъзвратно вреден за политическата му кариера. Той цитира кадри от камери под прикритие на Project Veritas от централата на CNN, в които служители на телевизията се хвалят, че отразяването им е имало за цел да мотивира публиката да не гласува за Тръмп и да повлияе за този краен резултат.

CNN не само е причинил на Тръмп „увреждане на репутацията му, смущение, болка, унижение и душевни страдания“, според документите по делото, но е направил това от злоба и със съзнанието, че лъжат, като са отказали да коригират списък с „фалшиви и клеветнически изявления“, който правният екип на Тръмп е изпратил през юли. Неговите адвокати са поискали премахване на лимитите за компенсаторни щети, 475 милиона долара наказателни щети, плащане на съдебни и пътни такси и съдебен процес от съдебни заседатели.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.