Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Тръмп: САЩ и техните „ужасни“ лидери са най-голямата заплаха за западната цивилизация

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува глобалистите и американското неоконсервативно статукво във видео, публикувано в профилите му в социалните мрежи, озаглавено „Предотвратяване на Трета световна война“. Той заяви, че САЩ и „някои от ужасните, мразещи САЩ хора, които ни представляват“ са „най-голямата заплаха за западната цивилизация днес“.

„Тези глобалисти искат да пропилеят цялата сила, кръв и съкровища на Америка, преследвайки чудовища и фантоми в чужбина, като същевременно ни разсейват от хаоса, който създават точно тук у дома“, обясни кандидатът за президент за изборите през 2024 г.

Тези сили нанасят повече щети на Америка, отколкото Русия и Китай някога биха могли да мечтаят, каза Тръмп.

Тръмп предупреди, че администрацията на Байдън е доближила света до ръба на ядрена катастрофа повече от всякога, като е наляла пари и оръжия в Украйна. „Всеки ден, в който тази прокси битка продължава, рискуваме глобална война“, каза бившият президент. Според него „пълното прекратяване на военните действия“ трябва да бъде „централният въпрос“ за нацията.

На дневния ред при евентуално второ президентство на Тръмп ще бъде пълна реформа на Държавния департамент, Пентагона, разузнавателните служби и други ключови агенции, за да „уволнят представителите на „Дълбоката държава“ и да поставят Америка на първо място“ – последвано от „фундаментална преоценка на целта на НАТО и мисията на НАТО“. Тръмп отдавна настоява европейските страни да поемат повече от разходите и отговорностите, свързани с военния блок, а наскоро описа конфликта в Украйна като „жизненоважна грижа за Европа, но не и за САЩ“.

Тръмп увери поддръжниците си, че е готов да разруши „цялата глобалистка неоконсервативна върхушка, която постоянно ни въвлича в безкрайни войни, преструвайки се, че се борим за свобода и демокрация в чужбина, докато ни превръщат в страна от третия свят и диктатура на третия свят тук у дома“. Въпреки че 45-ият президент не назова нито един от глобалистите или неоконсерваторите, които са поставени високо в списъка на враговете му, откакто встъпи в длъжност през 2016 г., той настоя, че само той знае „точно какво да направи, за да свърши работата“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.