Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Трима от служителите на МВР, помагали на Семерджиев, са на ръководно ниво

Трима от 40-те слушители на МВР, които са помагали на Георги Семерджиев, са на ръководно ниво, съобщи вътрешният министър Иван Дермеджиев.

„Да, има служители, които са показали притеснително поведение. Някои от тях са на ръководно ниво, а други – на средно и изпълнителско ниво“, уточни министърът.

35-годишният Семерджиев се блъсна с джипа си в такси на столичния бул. „Черни връх“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на намиращата се наблизо метростанция. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович.

Относно полицай Симона Радева, чието име бе свързано с Георги Семерджиев, Демерджиев съобщи, че има достатъчно данни за подпомагане и подлежи на дисциплинарно наказание.

„Констатирано е поведение за съдействие на лице, извършило криминална проява. Тя го е подпомогнала по няколко начина, които ще станат обществено достояние“, поясни още Демерджиев.

„Има данни тя да е имала комуникация и контакти с него и преди произшествието значителен период от време. Всеки полицейски служител, който си позволи да съдейства на лице, извършило криминална проява, ще бъде санкциониран безкомпромисно. От тук нататък ще следват дисциплинарни мерки – ясни и категорични“, каза Иван Семерджиев.

„Ще има уволнения за всеки един от тези служители, за които се съберат достатъчно доказателства. Вярвам, че ще има и на ръководните служители, за които споменах. Те са трима души“, допълни още Семерджиев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.