Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Трима са загиналите при взрива на Кримския мост

Трима души са загинали при експлозията на Кримския мост, съобщи  Следственият комитет на Руската федерация, който разследва ексползията. Предполага се, че това са пътници от кола, която е била до взривения камион. Телата на двама загинали – мъж и жена, вече са извадени от водата, тяхната самоличност се установява.

В рамките на разследването също са установени данните на камиона и неговия собственик -жител на Краснодарския край. Вече са започнали издирвателни действия по местоживеене, проучва се маршрутът на автомобила и съответната документация, съобщиха от следствието.

Реакцията на Украйна на експлозията, която нанесе огромни щети на Кримския мост, говори за „терористичния характер“ на нейното ръководство, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Мостът беше затворен за движение, след като камион избухна рано в събота.

„Реакцията на киевския режим към унищожаването на цивилната инфраструктура свидетелства за терористичния му характер“, написа Захарова в Telegram.

Украинските власти не поеха отговорност за експлозията, но помощник на президента Владимир Зеленски, Михаил Подолиак, предупреди в Туитър по-рано, че взривът на моста е „само началото“.

Министерството на отбраната на Украйна написа в Туитър, че „ракетният крайцер „Москва“ и мостът Керч – два известни символа на руската власт в Украински Крим – са унищожени. Какво е наред, руснаци?“

„Москва“ потъна край бреговете на Одеса през април. Според руските власти на борда е избухнал пожар, причинявайки детонация на боеприпаси. Киев обаче твърди, че е ударил крайцера.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.