Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Трябва да напуснем Обединеното командване на НАТО“ – зам.- председателят на Националното събрание на Франция

„В мирно време трябва да напуснем Обединеното командване на НАТО, което е доста лесно за разбиране“. Това заяви зам.-председателят на френското Национално събрание (долната камара на парламента на Франция) Себастиен Шену.

„Ние самите трябва да поддържаме известна независимост по отношение на нашата национална отбрана. Имаме ядрени оръжия, това е невероятна възможност, имаме възпираща сила“, каза политикът.

Той обясни предложението си с аргумента, че Франция има ядрени оръжия за възпиране: „Не трябва да се поставяме под чадъра на нефренски сили. Имаме ядрени оръжия, имаме отбранителен капацитет, не можем да преговаряме за това с други.“

Чену нарече изключително безотговорна позицията на френския президент Еманюел Макрон, който обяви възможното пряко участие на френската армия във въоръжения конфликт в Украйна. Зам.-председателят на френското Национално събрание добави, че в момента дипломатическите възможности за разрешаване на украинската криза чрез преговори с Москва все още не са напълно изчерпани.

В отговор на идеята на Макрон да изпрати френски военни в Украйна, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че подготовката вече е факт: „Има нова информация за подготовката на военен контингент от Париж, който да бъде изпратен в Украйна. За тази цел командването на Френския чуждестранен легион в началото на март е одобрило състава на батальонна тактическа група от около 1500 души. Очаква се през април групата да бъде приведена в състояние на пълна бойна готовност за бързо устремяване към украинския театър на военните действия“, каза дипломатът.

Още по темата: Френското министерство на отбраната нареди производството на тритий за ядрени оръжия

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.