Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Убиха Къро в Кейптаун два месеца след обвинението за подготвян заговор срещу Гешев

Главният прокурор Иван Гешев коментира новината за убийството на Красимир Каменов – Къро в Южна Африка с думите: „Връщаме се в мутренските времена“.

Каменов  беше обвинен наскоро в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи като част от организирана престъпна група, съобщи на пресконференция през март Иван Гешев.

Той е бил убит тази сутрин в къщата си в предградие на Кейптаун, Южна Африка заедно със съпругата си и още двама българи. Те са намерени с огнестрелни рани в главата, двама мъже и две жени на възраст между 40 и 50 г., съобщиха местните медии, като се позоваха на информация от полицията в града. От Външно министерство също потвърдиха, че са получили информация за четирима убити българи в Южна Африка.

Децата на Красимир Каменов – Къро не са пострадали по време на покушението срещу него. Те са били на училище по време на стрелбата. Другите двама убити са икономката и охраната, според непотвърдена информация.

Каменов беше задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който беше показно разстрелян в София в началото на 2022 година. В края на април той беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

Прокуратурата обвини Каменов и по друго дело като част от заговор с участието и на други криминално проявени лица, както и бившия банкер Цветан Василев, за дискредитиране на висши магистрати и полицаи, сред които и Гешев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.