Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Учени разкриха какви интереси се крият зад теорията за климатичните промени

Учени от Университета в Принстън и Масачузетския технологичен институт (MIT) публикуваха ново изследване за климатичните промени. Авторите намират, че „Net Zero“ – глобалното движение за премахване на изкопаемите горива и емисиите на CO2 и други парникови газове, е научно невалидно и заплаха за живота на милиарди хора.

Сред заключенията в проучването са:

Поддръжниците на Net Zero редовно съобщават, че екстремните метеорологични условия са по-тежки и чести поради изменението на климата, докато доказателствата не показват увеличение – а в някои случаи – намаление – на такива събития.

Компютърните модели, поддържащи всяка правителствена регулация на Net Zero и трилионите долари, субсидиращи възобновяеми енергийни източници и електрически автомобили, камиони, домашно отопление, уреди и много други продукти, не работят.

Научни изследвания и проучвания, които не подкрепят „консенсусния“ разказ за вредното, причинено от човека глобално затопляне, се цензурират редовно и се изключват от правителствени доклади като Междуправителствения панел по изменение на климата и Националната оценка на климата.

Заключенията на Междуправителствения панел по изменение на климата, които противоречат на наратива за катастрофално глобално затопляне от изкопаемите горива, са пренаписани от правителствени бюрократи за публични доклади в подкрепа на фалшивия нараив за Net Zero.

Многобройните ползи от умереното затопляне и увеличаването на въглеродния диоксид обикновено се прикриват или се свеждат до минимум в правителствените доклади.

Елиминирането на изкопаемите горива и прилагането на политики и действия за Net Zero означава премахване на азотни торове и пестициди, получени от изкопаеми горива, което ще доведе до това, че около половината от световното население няма да има достатъчно храна. Мнозина биха гладували.

Приемането на Net Zero е отхвърлянето на огромните научни доказателства, че няма риск от катастрофално глобално затопляне, причинено от изкопаеми горива и CO2.

Следователно Net Zero нарушава принципите на научния метод, който повече от 300 години е в основата на напредъка на западната цивилизация.

Авторите на изследването Хапър и Линдзен са физици, специализирали в радиационната физика и динамичен пренос на топлина в продължение на десетилетия. Това са процеси, неразделна част от климатологията.

Според тяхното научно мнение всички „Net Zero“ разпоредби и действия са научно невалидна и фатално погрешна наука, защото те:

А. Измислят или пропускат данни, които противоречат на техните заключения, например за екстремното време.

Б. се основават на модели, които не работят.

В. се основават на констатации на IPCC, които са политически мнения, а не наука.

Г. пропускат изключителните социални ползи от CO2 и изкопаемите горива.

Д. пропускат катастрофалните последици от намаляването на използването на изкопаеми горива и намаляването на въглеродните емисии до „Net Zero”.

Е. Отхвърлят науката, която доказва, че няма риск от катастрофално глобално затопляне причинено от изкопаеми горива и CO2.

Що се отнася до катастрофалните последици от премахването на изкопаемите горива, „се оценява, че азотните торове, получени от изкопаеми горива, сега поддържат приблизително половината от световното население. Без „използването на неорганични торове“, получени от изкопаеми горива, светът „няма да постигне необходимите хранителни доставки за поддържането на 8,5 до 10 млрд. души.”

Неотдавнашният опит на Шри Ланка светва червената лампа. Светът току-що стана свидетел на колапс на някога изобилния земеделски сектор на Шри Ланка в резултат на правителствени ограничения върху минералните торове. Правителството на Шри Ланка забрани използването на азотни торове и пестициди, получени от изкопаеми горива с катастрофални последици за доставките на храни там. Ако се вземат подобни погрешни решения за премахване на изкопаемите горива и по този начин на азотните торове, ще последва световен глад.

От решаващо значение е да се повтори: Премахване на азотните торове и пестициди, получени от изкопаеми горива, ще създаде световен глад. Науката доказва, че няма риск от катастрофално глобално затопляне, причинено от изкопаемите горива и въглеродните емисии.

Автори:

проф.др. Уилям Харпър – Университет в Принстън

проф.др. Ричърд Линдзен – Масачузетски технологичен институт, и двамата с десетилетия опит в изучаването на физиката на земната атмосфера и множество научни публикации.

Още по темата: Учени откриха друга възможна причина за промените в климата

Източник:Делян Кръстев
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.