Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украинци продават дарени от България генератори през OLX

В сайта за онлайн продажби OLX украинец продава чисто нов бензинов генератор, дарен от България, срещу 20 000 гривни или 984 лева, съобщи Breaking.bg.

Обявата е придружена със снимки на генератора, на една от които е и гаранционната карта за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година.

Продавам бензинов генератор DAEWOO gd3500 2.6-2.8 kW. Нов, не е използван. Закупен от България, пише украинският продавач.

Отношението на украинците, които продават  купени с даренията на българи генератори, заради които организаторите на дарителската кампания в България рискуват живота си, за да доставят генераторите в Украйна, е меко казано скандално, твърдят читатели на Breaking.bg.

Кампании за събиране на средства за купуване на дизелови и бензинови генератори за населението на Украйна се провеждат от няколко организации – на бившия депутат от ДБ Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, пастор на Християнска църква Сион, който наскоро публикува във фейсбук снимки от доставката на генератори в Украйна и на организатора на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков. Той и хората му станаха наскоро обект на обстрел, докато караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно почина от раните си от шрапнели водачът на групата Саша Андреев.

Украинци продават дарени от България генератори онлайн

Към обявата е прикачена снимка и на гаранционната карта на генератора, показваща, че е закупен от магазин на „Практикер“ в България преди три месеца.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.