Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украинци продават дарени от България генератори през OLX

В сайта за онлайн продажби OLX украинец продава чисто нов бензинов генератор, дарен от България, срещу 20 000 гривни или 984 лева, съобщи Breaking.bg.

Обявата е придружена със снимки на генератора, на една от които е и гаранционната карта за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „Практикер“-Русе на 6 ноември 2022 година.

Продавам бензинов генератор DAEWOO gd3500 2.6-2.8 kW. Нов, не е използван. Закупен от България, пише украинският продавач.

Отношението на украинците, които продават  купени с даренията на българи генератори, заради които организаторите на дарителската кампания в България рискуват живота си, за да доставят генераторите в Украйна, е меко казано скандално, твърдят читатели на Breaking.bg.

Кампании за събиране на средства за купуване на дизелови и бензинови генератори за населението на Украйна се провеждат от няколко организации – на бившия депутат от ДБ Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, пастор на Християнска църква Сион, който наскоро публикува във фейсбук снимки от доставката на генератори в Украйна и на организатора на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков. Той и хората му станаха наскоро обект на обстрел, докато караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно почина от раните си от шрапнели водачът на групата Саша Андреев.

Украинци продават дарени от България генератори онлайн

Към обявата е прикачена снимка и на гаранционната карта на генератора, показваща, че е закупен от магазин на „Практикер“ в България преди три месеца.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.