Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украинка се удави на купон на яхта край Созопол

Украинка се удави, след като падна от борда на яхта по време на купон близо до пристанището на Созопол.

В четвъртък вечерта 41-годишната Оленка К. казала на съпруга си, че отива на работа, а с две нейни сънароднички отишли на гости на яхтата на Бранимир Н. – строителен предприемач от София.

Плавателният съд на име “Вълк единак” се отдалечил съвсем малко от пристанището, спрял, пуснал котва и купонът започнал с богати питиета и мезета. Оленка изпила не по-малко от бутилка бяло вино. Около полунощ замаяна, тя излязла на палубата, докато нейните приятелки и бизнесменът продължавали да се забавляват в каютата. Предполага се, че тогава е паднала в ледената вода. Украинката била с оскъдно облекло, а най-вероятно не можела да плува. След 20-ина минути, когато домакинът яхтсмен и нейните приятелки тръгнали да я търсят, видели само безжизненото є тяло да се поклаща зад борда.

“Пристанището изведнъж се напълни с полиция, дойде и линейка. Но ние чак в петък по обед разбрахме какво се е случило”, разказаха созополчани от къщите в района. По думите им те не познавали добре нито украинките, нито софиянеца, който ги поканил на оргията.

Оленка била със статут на постоянно пребиваваща у нас. След като съобщили на съпруга є, той бил буквално като попарен. Не бил на себе си от мъка, но помолил полицаите да му върнат златните семейни бижута на починалата – пръстени, обеци, гривни.

“Има загинал човек, по случая се води досъдебно производство”, каза пред “Труд news” Николай Ангелов, шеф на полицията в Созопол.

Днес в бургаската бе извършена аутопсия, при която съдебните медици не откриха следи от насилие по тялото на Оленка. Взети са проби за алкохол и наркотици.

Разследването се води по член 115 от НК за умишлено убийство, но това е рутинен текст при подобни злополуки, обясниха запознати. Предприемачът Бранимир Н. и другите украинки на яхтата не са заподозрени за нищо. Те са разпитани само като свидетели. Бранимир и Оленка се запознали в социалните мрежи, той я поканил на яхтата и тя откликнала.

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.