Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украинската посланичка в България направи вуду магия на Путин

Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илащук направи вуду кукла на руския президент Владимир Путин. Това съобщи самата тя в профила си в Telegram. Олеся Илащук сподели снимка на вуду кукла със забити карфици в главата, правейки му по този начин черна магия.

Според нея с тази публикация „на приятелите ми ще стане малко смешно, а враговете на Украйна – ще се уплашат много“.

„Казват ми, че правя някаква черна магия. Естествено, това са измислици. Но за разтоварване на психиката, тази вечер направих вуду кукла. Съжалявам, трябва да замаскирам снимката на главата на куклата. Има снимка на нашия общ враг, който започна война срещу Украйна. Всички много добре знаете кой е там! Сега отивам до куклата и вкарвам игла в нея. И става по-лесно на душата, за да не спирате дори за секунда и да вършите работата си възможно най-ефективно. Нека на приятелите ми стане малко смешно, а враговете на Украйна – ще се уплашат много“, пише Илащук в коментар към снимката.

Илащук беше назначена за посланик на Украйна в България в края на годината, а назначението й предизвика скандал, тъй като бившата сексоложка няма никакъв опит като дипломат. Според украинските медии назначението й е резултат от „лична близост“ с ръководителя на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак.

„Предполагам, че основният критерий, който е бил приложен при определянето на този кандидат, е личното познанство, личната близост и, очевидно, лоялността“. Това заяви в интервю за Радио „Свобода“ бившият посланик на Украйна в САЩ (2005-2010) и Франция (2014-2020) Олег Шамшур по повод назначението на 46-годишна Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България.

Украинското издание „Eвропейска правда“ твърди, че Олеся Илашчук, назначена от президента Володимир Зеленски за нов посланик на Украйна в България, „няма опит нито в дипломацията, нито в държавната администрация и досега се е представяла като специалист по сексология и скъпоценни бижута“.

Още по темата: Новата посланичка на Украйна в България разследвана в родината си по дело за корупция

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.