Разследвания и новини без цензура

петък, 24 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Астрономи съобщават за множество „въздушни фантоми“ в небето над Украйна

Украински астрономи са засекли множество „неидентифицирани аерокосмически феномени“ в небето на Украйна. Това става ясно от украински доклад съвместно с НАСА, публикуван от Главната астрономическа обсерватоия на Киев в координация с Националната научна академия на страната.

„Виждаме ги навсякъде“, съобщава изследването. „Наблюдаваме значителен брой обекти, чието естество не е ясно.“ Както и при предишни подобни явления Пентагона винаги е коментирал, че не изключва нито една версия, включително вероятността за свръхразвита руска или китайска технология.

Изследването е озаглавено „Неидентифицирани аерокосмически феномени“ и е проведено в Главната астрономическа обсерваторий на NAS в Киев и село южно от Киев, наречено Винаривка. Според авторите на доклада, изследването за „неидентифицирани летящи обекти (НЛО)“ е по поръчка на НАСА.

Той описва специфичен тип НЛО, което изследователите наричат „фантоми“. Това е „обект, който е напълно черно тяло, което не излъчва и абсорбира цялото лъчение, попадащо върху него“. Изследователите също така наблюдават и описват в доклада си, че тези неидентифицирани обекти са толкова бързи, че е трудно да бъдат снимани.

„Окото не фиксира явления с продължителност по-малко от една десета от секундата“, се казва в изследването. „Нужни са четири десети от секундата, за да се разпознае събитие. Обикновените фото и видеозаписи също няма да уловят неидентифицираното явление. За да се фиксират такива въздушни феномени, трябва да се използва фино оборудването: скорост на затвора, кадрова честота и динамичен обхват.“

Точно такова оборудване са използвали украинските астрономи, използвайки две станции за мониторинг на метеорити в Киев и Винаривка. „Разработихме специална техника за наблюдение, като взехме предвид високите скорости на наблюдаваните обекти“, се казва в доклада. „Времето на експозиция беше избрано така, че образът на обекта да не се измести значително. Кадровата честота е избрана, за да се вземе предвид скоростта на обекта и зрителното поле на камерата. На практика времето на експозиция е по-малко от 1 ms, а кадровата честота е не по-малка от 50 Hz. Фантомите са тъмни предмети, с контраст от няколко до около 50 процента“, обясняват астрономите.

Използвайки камери, разположени на приблизително 125 мили една от друга, учените са успели да забележат многократно странни предмети, движещи се в небето. Анализът им не спекулира какви са предметите, само отбеляза наблюденията и споменава невероятните скорости на обектите.

„Засечени са полети на единични обекти, групови обекти и ескадрили от обекти, движещи се със скорости от 3 до 15 градуса в секунда“, се казва в изследването. „Фантомите се наблюдават в тропосферата на разстояния до 10 – 12 км. Оценяваме техния размер от 3 до 12 метра и скорости до 15 км/сек.“

Лесното обяснение би било, че това са ракети или нещо друго, свързано с войната. Но учените настояват, че тяхната природа „не е ясна“.

Източник:Vice News
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.