Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Астрономи съобщават за множество „въздушни фантоми“ в небето над Украйна

Украински астрономи са засекли множество „неидентифицирани аерокосмически феномени“ в небето на Украйна. Това става ясно от украински доклад съвместно с НАСА, публикуван от Главната астрономическа обсерватоия на Киев в координация с Националната научна академия на страната.

„Виждаме ги навсякъде“, съобщава изследването. „Наблюдаваме значителен брой обекти, чието естество не е ясно.“ Както и при предишни подобни явления Пентагона винаги е коментирал, че не изключва нито една версия, включително вероятността за свръхразвита руска или китайска технология.

Изследването е озаглавено „Неидентифицирани аерокосмически феномени“ и е проведено в Главната астрономическа обсерваторий на NAS в Киев и село южно от Киев, наречено Винаривка. Според авторите на доклада, изследването за „неидентифицирани летящи обекти (НЛО)“ е по поръчка на НАСА.

Той описва специфичен тип НЛО, което изследователите наричат „фантоми“. Това е „обект, който е напълно черно тяло, което не излъчва и абсорбира цялото лъчение, попадащо върху него“. Изследователите също така наблюдават и описват в доклада си, че тези неидентифицирани обекти са толкова бързи, че е трудно да бъдат снимани.

„Окото не фиксира явления с продължителност по-малко от една десета от секундата“, се казва в изследването. „Нужни са четири десети от секундата, за да се разпознае събитие. Обикновените фото и видеозаписи също няма да уловят неидентифицираното явление. За да се фиксират такива въздушни феномени, трябва да се използва фино оборудването: скорост на затвора, кадрова честота и динамичен обхват.“

Точно такова оборудване са използвали украинските астрономи, използвайки две станции за мониторинг на метеорити в Киев и Винаривка. „Разработихме специална техника за наблюдение, като взехме предвид високите скорости на наблюдаваните обекти“, се казва в доклада. „Времето на експозиция беше избрано така, че образът на обекта да не се измести значително. Кадровата честота е избрана, за да се вземе предвид скоростта на обекта и зрителното поле на камерата. На практика времето на експозиция е по-малко от 1 ms, а кадровата честота е не по-малка от 50 Hz. Фантомите са тъмни предмети, с контраст от няколко до около 50 процента“, обясняват астрономите.

Използвайки камери, разположени на приблизително 125 мили една от друга, учените са успели да забележат многократно странни предмети, движещи се в небето. Анализът им не спекулира какви са предметите, само отбеляза наблюденията и споменава невероятните скорости на обектите.

„Засечени са полети на единични обекти, групови обекти и ескадрили от обекти, движещи се със скорости от 3 до 15 градуса в секунда“, се казва в изследването. „Фантомите се наблюдават в тропосферата на разстояния до 10 – 12 км. Оценяваме техния размер от 3 до 12 метра и скорости до 15 км/сек.“

Лесното обяснение би било, че това са ракети или нещо друго, свързано с войната. Но учените настояват, че тяхната природа „не е ясна“.

Източник:Vice News
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.