Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украински олигарси предлагат $100 000 на месец на западни пилоти на изтребители

Украински олигарси предлагат $100 000 месечно на западни наемци, които могат да управляват F-16, в случай, че Киев получи американски изтребители. Украйна отдавна настоява за западни изтребители, но няма обучени пилоти, които да ги управляват.

Преди месец Нидерландия обяви, че ще обмисли доставката на произведени в САЩ изтребители F-16 в Украйна, за да подпомогне борбата й с Русия, ако Киев официално поиска самолетите, заяви външният министър Вопке Хьокстра, цитиран от Netherlands Times. Молбите на Киев за западни самолети досега бяха игнорирани.

Според информация, която се разпространява в украинския Телеграм, в момента усилено се търсят западни пилоти, които са квалифицирани да управляват американските изтребители.

Франк Сейнт Джон, главен оперативен директор на Lockheed Martin, коментира пред Financial Times, че има „много разговори за трансфер на F-16 от трета страна“ – при което страните ще реекспортират своите американски самолети за Украйна.

Lockheed не участва пряко в преговорите относно потенциалната доставка на военни самолети на Киев. Въпреки това Сейнт Джон каза, че компанията „ще увеличи производството на F-16 в Грийнвил, Южна Каролина, за да може да компенсира всички страни, които решат да направят трансфери на трети страни, за да помогнат в настоящия конфликт”.

Белият дом отхвърли украинските призиви за модерни изтребители като F-16 от страх, че те могат да бъдат използвани за удари по руска територия. Правителството на САЩ трябва да одобри продажбите или трансферите на трети страни на произведени в Америка бойни самолети, което означава, че европейските страни ще се нуждаят от политическа подкрепа от администрацията на Байдън.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.