Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украинският посланик в ООН промени цветовете на американския флаг в тези на Украйна

Украинският посланик в ООН Сергий Кислится предизвика противоречива реакция в социалните мрежи, след като публикува снимка на американския флаг в цветовете на Украйна.

На официалния си правителствен акаунт в Twitter дипломатът показа знамето на САЩ в синьо и жълто и написа: „Те ще са заедно толкова, колкто е необходимо“, вероятно визирайки отношенията между страната му и САЩ. Повод за коментара му беше посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, съвместната пресконференция с президента Джо Байдън и речта на Зеленски пред Американския Конгрес.

Докато сънародниците му отговориха на публикацията с коментари „Слава на Украйна“, американци написаха гневни коментари заради промяната на цветовете на националния им флаг.

„Има причина нашият флаг да е в червено, бяло и синьо, не слагай цветовете си на нашия флаг“, написа един от коментаторите. Други написаха: „Това е нарушаване на неприкосновеността на американския флаг“, „Не смей да поругаваш нашия флаг“. Друг потребител в Twitter дори поиска обяснение от Департамента по правосъдие на САЩ защо се позволява на Украйна да променя цветовете на американския флаг.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.