Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна е „бойна лаборатория“ за изпитания на американските оръжия: CNN

Украйна се превърна в изпитателна площадка за оръжията на САЩ и техните съюзници, а САЩ също внимателно проучиха конфликта и си взеха урок за в бъдеще, коментира CNN, позовавайки се служители на разузнаването и Пентагона.

Украйна е „истинска бойна лаборатория“, твърдят анализатори. Според CNN войната е дала възможност на САЩ и техните съюзници „да проучат как собствените им оръжейни системи се представят при интензивна употреба“ и какви боеприпаси използват двете страни, за да извоюват победа. Също така, американските военни са проследили колко успешно Русия е използвала евтините си, заменими дронове.

„Украйна е „абсолютно оръжейна лаборатория във всеки смисъл, защото нищо от това оборудване никога не е било използвано във война между две индустриално развити страни“, заяви източник от западното разузнаване пред CNN. Украинската криза е „невероятен източник на данни за полезността на собствените системи“ на Департамента по отбрана на САЩ, добави източникът.

Например, дроновете Switchblade 300  се оказаха по-малко ефективни от очакваното, заяви офицер от военните операции пред CNN. Според него ракетна установка HIMARS е изисквала висока степен на поддръжка при тежка употреба, а гаубицата M777 губи своята рифлинг, ако твърде много снаряди бъдат изстреляни за кратък период от време. Западните военни ще изучават тези данни в продължение на години. По този начин гаубичната система M777 може да остане в миналото, защото е по-трудно да се движи бързо, за да се избегне ответен огън.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.