Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна може да загуби войната, ако не е САЩ: Зеленски

Киев може да загуби войната без продължителна финансова и военна помощ от САЩ, каза украинският президент Владимир Зеленски пред CNN в отговор на въпрос за вътрешната американска политика.

„Благодарен съм на президента  Байдън и на Белия дом и на двупартийната подкрепа“, каза Зеленски пред Фарид Закария от CNN по време на интервюто, записано в Киев през миналата седмица. „Без тази подкрепа няма да можем да върнем земите си“, подчерта Зеленски.

„Искам да вярвам, че двупартийната подкрепа ще остане силна и непоколебима. За нас това е изключително важно“, добави Зеленски, обръщайки се към твърдението на Закария, че победа на републиканците по време на междинните избори през ноември ще доведе до това, че САЩ „ще подкрепят Украйна по-малко“.

Ако Западът спре да изпраща оръжия и пари на Киев, „Русия може да спечели тази война“, каза Зеленски пред CNN. Той добави, че би бил готов да представи аргументи в защита на помощта за американските данъкоплатци, които трябва да знаят, че парите им ще защитават западните ценности.

САЩ са насочили повече от 30 милиарда долара военна помощ за Украйна, от които 17 милиарда долара от началото на Майдана в Украйна през 2014 г. до ескалацията на военните действия през февруари. Последната партида боеприпаси и оръжия, обявена миналата седмица, беше оценена на 675 милиона долара.

В допълнение към оръжията, боеприпасите и парите за попълване на бюджета на Украйна, разузнавателните агенции на САЩ и Обединеното кралство работят с украинците, включително планирането на офанзивата миналата седмица в Харковска област, според сенатор Марк Уорнър от Вирджиния.

„Този ​​вид сътрудничество показва силата на нашето комбинирано военно разузнаване“, каза Уорнър, който председателства сенатската комисия по разузнаването, пред CNN в неделя.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.