Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна ще бори корупцията в армията с цветни бои

Министерството на отбраната на Украйна реши да използва бои с различни цветове за своето гориво, за да спре масовите кражби във въоръжените сили. В официалния си канал в Телеграм министерството обяви нов план за маркиране на новото гориво, което идва от ноември.

„Министерството на отбраната ще задължи доставчиците да маркират горивото, предназначено за въоръжените сили, с червен цвят. Подобна маркировка позволява идентифицирането и проследяването на горивото, закупено изключително за нуждите на въоръжените сили на Украйна, и намалява вероятността от незаконни продажби. В допълнение, определен цвят ще елиминира всяка злоупотреба, когато става въпрос за смесване на различни видове гориво“, съобщи министерството на отбраната на Украйна.

В изявлението се казва, че дизелът ще бъде оцветен в ярко червено, докато бензинът ще бъде оцветен в зелено.

Украйна отдавана е критикувана отвън за ширещата се корупция, но това е един от редките случаи, в които украинските власти, обявявайки публично такива мерки, я признават.

78% от украинците смятат, че президентът Володимир Зеленски е виновен за широко разпространената корупция в правителството и армията на страната, разкри  украинско социологическо проучване, публикувано през септември. То е проведено от благотворителната фондация „Демократични инициативи на Илко Кучерив“ и Киевския международен институт по социология.

Още по темата: Украински началник откраднал части от системите за противовъздушна отбрана на Украйна, съдържащи злато и сребро

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.