Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна свали по погрешка свой изтребител МиГ-29 в Донецк

Изтребител МиГ-29 на Военно-въздушни сили на Украйна е бил свален по погрешка от украинската зенитно-ракетна система „Оса“ край Курахово, Денецк. Потребители в социалната мрежа Twitter публикуваха снимки с предполагаемата локация на сваления самолет.

По-късно новината беше потвърдена от Дмитрий Саблин, заместник-председател на Комитета по отбрана на Русия в канала му в Телеграм. Според изявлението му  украинската система за ПВО „Оса“ е прихванала самолета и го е унищожила. „Ние се включихме само леко“, написа той.

Саблин е командир на армейското резервно подразделение „Саблин каскад“, разположено в Донецк, уточнява Bulgarian Military и припомня, че това не е първият път, когато Украйна сваля свой изтребител. В началото на войната над Киев украинците свалиха един от техните Су-27. Новината обаче, че самите украински части за ПВО са свалили своя МиГ-29 на 8 януари, не е потвърдена от Украйна, нито от независим източник. Министерството на отбраната на Русия не е излязло с официално становище по въпроса.

Министерството на отбраната на Русия твърди, че руските въздушно-космически сили са свалили МиГ-29 заедно с четири други изтребителя на 8 януари, веднага след изтичането на руското примирие.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.