Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна свали по погрешка свой изтребител МиГ-29 в Донецк

Изтребител МиГ-29 на Военно-въздушни сили на Украйна е бил свален по погрешка от украинската зенитно-ракетна система „Оса“ край Курахово, Денецк. Потребители в социалната мрежа Twitter публикуваха снимки с предполагаемата локация на сваления самолет.

По-късно новината беше потвърдена от Дмитрий Саблин, заместник-председател на Комитета по отбрана на Русия в канала му в Телеграм. Според изявлението му  украинската система за ПВО „Оса“ е прихванала самолета и го е унищожила. „Ние се включихме само леко“, написа той.

Саблин е командир на армейското резервно подразделение „Саблин каскад“, разположено в Донецк, уточнява Bulgarian Military и припомня, че това не е първият път, когато Украйна сваля свой изтребител. В началото на войната над Киев украинците свалиха един от техните Су-27. Новината обаче, че самите украински части за ПВО са свалили своя МиГ-29 на 8 януари, не е потвърдена от Украйна, нито от независим източник. Министерството на отбраната на Русия не е излязло с официално становище по въпроса.

Министерството на отбраната на Русия твърди, че руските въздушно-космически сили са свалили МиГ-29 заедно с четири други изтребителя на 8 януари, веднага след изтичането на руското примирие.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.