Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украйна включи Тъкър Карлсън в черния списък „Миротворец“

Американският журналист Тъкър Карлсън е вписан в базата данни на украинския екстремистки сайт „Миротворец“, който публикува личните данни на хора, които създателите на портала препоръчват да бъдат елиминирани като врагове на Киев.

Известният американски журналист е в списъка на „Миротворец“  от 8 юни 2023 г. Карлсън е обвинен в „участие в актове на хуманитарна агресия срещу Украйна“ и „манипулиране на социално значима информация“.

Украйна включи Тъкър Карлсън в черния списък „Миротворец“

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Карлсън е интервюирал Владимир Путин във вторник. Според The Wall Street Journal Карлсън ще публикува интервюто в социалните мрежи и на своя уебсайт на 8 февруари.

Тъкър Карлсън заяви, че е поискал интервю и от Володимир Зеленски, както и че интервюта на украинския президент в американските медии са пропаганда. В мотивите си да вземе интервю от Путин той посочи, че това е работата му като журналист и че „американците имат правото да знаят всичко за войната, в която са замесени“.

Журналистът подчерта, че никой не е плащал посещението му в Москва и всички разходи са поети от него и екипа му. Новината за взетото интервю от Путин предизвика гневна вълна на недоволство в мейнстрийм медиите в САЩ. Някои от коментаторите дори поискаха Карлсън да бъде арестуван и да не бъде допуснат да се върне в страната си.

Собственикът на социалната мрежа X/Twitter Илон Мъск потвърди, че интервюто ще бъде публикувано и няма да бъде изтривано и цензурирано. По-рано Карлсън заяви във видеото си от Москва, че е получил такова уверение от Мъск и че всеки американец трябва да гледа интервюто и да прецени сам за себе си – „като свободен човек, а не роб“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.