Разследвания и новини без цензура

петък, 3 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Унгария ще се допита до народа дали иска санкции срещу Русия: Орбан

Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна, заяви премиерът Виктор Орбан, остро критикувайки санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, които според него са имали обратен ефект за ЕС, повишавайки цените на енергията.

Орбан, дълго в противоречие с ЕС заради някои от политиките му, разглеждани в Брюксел като антидемократични, призова за прекратяване на огъня за прекратяване на войната и заяви, че санкциите срещу Русия нанасят удар върху европейската икономика.

Орбан, който беше преизбран за четвърти пореден мандат през април, сега е изправен пред нарастваща инфлация, намаляваща доверието на потребителите и перспективата за рецесия през следващата година.

Той каза пред парламента, че не е изненада, че правителствата падат в Европа, визирайки италианските избори в неделя, след които Джорджия Мелони изглежда ще ръководи най-дясното правителство на Италия след Втората световна война.

„Можем спокойно да кажем, че в резултат на санкциите европейците станаха по-бедни, докато Русия не е паднала на колене“, каза Орбан. „Това оръжие имаше обратен ефект, като Европа се простреля в крака.“

„Очакваме отговор, цяла Европа чака отговор от Брюксел за това колко дълго ще продължим да правим това“, каза той, добавяйки, че е време „да обсъдим санкциите със САЩ“.

Орбан, чието правителство води преговори с Европейската комисия за осигуряване на милиарди евро от средства на ЕС, блокирани заради „опасения на ЕК за върховенството на закона в Унгария“, заяви, че правителството му ще започне „национална консултация“, като попита унгарците какво мислят за санкциите срещу Русия.

Източник:Reuters
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.