Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Унгария ще се допита до народа дали иска санкции срещу Русия: Орбан

Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна, заяви премиерът Виктор Орбан, остро критикувайки санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, които според него са имали обратен ефект за ЕС, повишавайки цените на енергията.

Орбан, дълго в противоречие с ЕС заради някои от политиките му, разглеждани в Брюксел като антидемократични, призова за прекратяване на огъня за прекратяване на войната и заяви, че санкциите срещу Русия нанасят удар върху европейската икономика.

Орбан, който беше преизбран за четвърти пореден мандат през април, сега е изправен пред нарастваща инфлация, намаляваща доверието на потребителите и перспективата за рецесия през следващата година.

Той каза пред парламента, че не е изненада, че правителствата падат в Европа, визирайки италианските избори в неделя, след които Джорджия Мелони изглежда ще ръководи най-дясното правителство на Италия след Втората световна война.

„Можем спокойно да кажем, че в резултат на санкциите европейците станаха по-бедни, докато Русия не е паднала на колене“, каза Орбан. „Това оръжие имаше обратен ефект, като Европа се простреля в крака.“

„Очакваме отговор, цяла Европа чака отговор от Брюксел за това колко дълго ще продължим да правим това“, каза той, добавяйки, че е време „да обсъдим санкциите със САЩ“.

Орбан, чието правителство води преговори с Европейската комисия за осигуряване на милиарди евро от средства на ЕС, блокирани заради „опасения на ЕК за върховенството на закона в Унгария“, заяви, че правителството му ще започне „национална консултация“, като попита унгарците какво мислят за санкциите срещу Русия.

Източник:Reuters
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.