Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

В британско ТВ шоу „Голо образование“ възрастни и транссексуални се събличат пред деца

Британско ТВ шоу „Голо образование“ по един от водещите ТВ канали на Обединеното кралство – Channel 4, предизвика полемика още с пъврия си епизод, в който възрастни се съблякоха пред деца, за да покажат, че човек не трябва да се срамува от тялото си и от окосмяването си. Шоуто показа реакцията на децата на възраст между 14 и 16 г., които се чувстваха неловко и това предизвика гневни коментари на зрителите.

В британско ТВ шоу „Голо образование“ възрастни и транссексуални се събличат пред деца

Реакцията на едно от децата. Източник: Channel 4

В следващия епизод децата ще се запознаят с транссексуални, които са в процес на промяна на пола си, съобщиха британските медии.

Един от участниците от възрастните е ютюбър, който оценява секс играчки, коментира Daily Mail. Друг от участниците е жена с поликистозни яйчници – заболяване, което е причина за прекомерно окосмяване по тялото й. Идеята на шоуто е да покаже на децата, че не трябва да се срамуват от тялото си, а да имат позитивно отношение към него, без да робуват на стереотипите на обществото, е идеята на продуцентите на предаването.

Шоуто демонстрира как изглеждат различни тела, за да помогне за потушаване на несигурността на хората, но някои зрители се обърнаха към социалните мрежи, за да изразят отвращението си. Лиза Хърси написа в Twitter: „Те се разголват пред деца. Защо, защо това е позволено?“

Друг зрител коментира: „Показване на деца под 16 на непознати, стоящи напълно голи пред тях. Защо? Абсолютно не. Те не трябва да виждат непознати напълно голи, за да бъдат образовани за тялото си.“

„Голо образование“ е позитивна за тялото, образователна поредица, която основно има за цел да нормализира всички типове тела и да защитава различията на всички, така че да можем да приемем, че без дрехи всички сме нормални“, отговори водещата Анна Ричардсън, цитирана от Daily Mail.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.