Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

В Германия призоваха за мобилизация на 900 000 резервисти

Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман „изрази загриженост относно потенциалните намерения на Русия да атакува Запада и призова за мобилизацията на 900 000 резервисти в Германия“, съобщи Frankfurter Rundschau.

„Германия трябва да възстанови отбранителната си способност възможно най-скоро. Атаката на Русия срещу нас вече започна. Трябва да разберем, че конфликтът в Украйна ни засяга пряко“, твърди Щрак-Цимерман.

Според нея Русия използва „хибридни заплахи“ срещу западните държави и затова е нужна мобилизация. Депутатът от Бундестага припомни, че Бундесверът не е събирал или актуализирал лични данни за бивши военни от десетилетия.

Според Щрак-Цимерман, ако половината от гражданите, които преди това са служили в армията, се върнат в Бундесвера като резервисти, това би било „невероятно предимство“ за Германия.

В средата на април ръководителят на Съюза на резервистите на Германия Патрик Сенсбург предложи да се изпратят повече от 900 000 резервисти на медицинска комисия, за да се актуализират данните за тяхното здраве, както и да се получи информация за готовността на бившите военни да се върнат в Бундесвера.

В Германия продължават дискусиите за евентуално връщане на задължителната военна служба. Министърът на отбраната Борис Писториус заяви по-рано в интервю за вестник „Цайт“, че в бъдеще в Германия трябва да се появят „наборни въпросници“, чието попълване ще стане задължително за младите хора.

Въпросниците ще съдържат данни за физическата годност, здравето и основната военна подготовка. В момента Бундесверът възнамерява да се бори с недостига на военен персонал, като привлече доброволци.

Ако обаче няма достатъчно доброволци, германските власти ще бъдат принудени да „набират млади хора също да служат“, съобщи ръководителят на германското министерството на отбраната.

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че всички тези действия на Европа са подготовка за война. В момента се обработва общественото мнение с обясненията, че Русия ще завладее цяла Европа. „Има три етапа: обсъждане, подготовка и унищожаване. В момента приключваме дискусията и сме във фаза подготовка. Ние сме на сантиметри от унищожението“, каза Орбан.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Белокосата фрау Мари-Агнес държала ли е пушка някога? В пряк, а не в преносен смисъл. Да се придържа към журналистиката, немския език и изобразителното изкуството, да не се бута между шамарите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.