Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

В изтекъл личен разговор западните лидери казват на Зеленски, че не може да спечели войната

Изтекъл разговор на президента на Франция Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц със Зеленски разкрива по-различна истина за войната от тази, която публично представят пред обществеността и медиите.

Западните лидери казват на Зеленски в личен разговор, че Украйна не може да спечели войната и трябва да преговаря за мир, но публично заявяват точно обратното, че ще подкрепят Украйна с пари и оръжия толкова, колкото е необходимо. Това разкрива WallStreet Journal, като цитира разговорa между тримата държавни ръководители, състоял се на вечеря в Елисейския дворец в Париж преди седмица.

Според източника си вестникът цитира Макрон, убеждавайки Зеленски, че „дори смъртни врагове като Франция и Германия e трябвало да сключат мир след Втората световна война“.

Френският президент е казал на Зеленски, че „той е велик военен лидер, но че в крайна сметка ще трябва да премине към политическо държавничество и да вземе трудни решения“, пише вестникът. Макрон се е опитал да убеди украинския си колега да приеме мирни преговори в замяна на по-близки връзки с НАТО, съобщава WallStreet Journal.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.