Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

В телата на загиналите на самолета на Пригожин са открити фрагменти от ръчни гранати

„Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин ми докладва, че в телата на загиналите при катастрофата на самолета на Евгений Пригожин са открити фрагменти от ръчни гранати“. Това заяви президентът Владимир Путин по време на годишната среща на международния дискусионен клуб „Валдай“, която се провежда в черноморския курорт Сочи, цитиран от ТАСС.

Самолетът „Ембраер Легаси 600“, на борда на който бяха собственикът на частната военна компания Евгений Прогожин, командирът Дмитрий Уткин и още петима членове на „Вагнер“, двама пилоти и една стюардеса, се разби на 23 август в Тверска област. Самолетът е летял от Москва за Санкт Петербург. Самоличността на жертвите е потвърдена с ДНК тестове.

Според Путин разследването е показало, че върху самолета не е имало външно влияние. Една от версиите за катастрофата беше, че самолетът е свален с ракета.

В телата на загиналите на самолета на Пригожин са открити фрагменти от ръчни гранати

Останки от разбилия се самолет, снимки: Telegram

„Със сигурност стои въпросът какво се е случило с ръководството на компанията. Буквално преди няколко дни ръководителят на Следствения комитет ми докладва, че в телата има части от ръчни гранати, а върху самолета не е имало външно въздействие. Това е установен факт от следствените органи“, каза Путин.

Той заяви, че не е правена експертиза за наличие на алкохол и наркотици в телата на жертвите, въпреки че е трябвало да бъде извършена. Руският президент каза още, че в офиса на компанията на Пригожин в Санкт Петербург са открити 10 милиарда рубли в брой и 5 кг кокаин.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.