Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

В защита на Израел американски генерал призна, че САЩ са убили хиляди невинни, жени и деца

Бившият председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили обясни, че Израел не трябва да бъде критикуван за убийствата на цивилни палестинци в Газа, защото самите САЩ също са убивали хиляди цивилни. С този аргумент той се опита да оправдае убийството и осакатяването на 35 000 палестинци през последните шест месеца от израелската война в Ивицата Газа, съобщи Responsible Statecraft, като публикува видео от конференцията с изказването на ген. Мили.

Видеото с признанието на генерала за престъпленията на американските военни е зашеметяващ пример за това колко далеч ще стигнат поддръжниците на Израел в САЩ, за да оправдаят това, което се превръща в една от най-големите хуманитарни катастрофи на 21 век, причинена от безмилостните безразборни бомбардировки на гъсто населената Ивица Газа.

„Преди всички да сме недоволни от това, което прави Израел, не трябва да забравяме, че ние, Съединените щати, убихме много невинни хора в Мосул, в Ракка, че ние, американците, убихме 12 000 невинни френски цивилни. Унищожихме 69 японски града, без да броим Хирошима и Нагасаки. Убивахме огромен брой хора, невинни хора, които нямаха нищо общо с тяхното правителство, мъже, жени и деца. Войната е ужасно нещо“, каза ген. Мили без колебание, защитавайки Тел Авив.

Генералът и неговите колеги никога не споменаха цивилните, убити от американските военни в Ирак и Сирия, докато не осъзнаха, че признанието може да помогне на израелските им приятели да избягат от отговорност.

След това признание ген. Мили кима одобрително, когато изпълнителният директор на Palantir Алекс Карп се включва към темата: „Мирните активисти всъщност са военните активисти, а ние сме мирните активисти.“ Неговата обосновка: компаниите за оръжейни технологии като неговата искат да направят Съединените щати по-силни, така че страната да не влезе във война.

За хора като Мили войната е просто извинение за обогатяване на лобитата, които го наемат, както и трамплин към личното кариерно израстване. Ето защо подкрепата за най-близкия съюзник Израел става толкова крещяща и също толкова подла, пише American Statecraft.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.