Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Василев: Чужди посолства са подшушнали да се коалираме с ГЕРБ

Вицепремиерът в оставка Асен Василев съобщи в интервю за „Капитал“ за опит на чужди посолства за създаване на коалиция между „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ. Това е станало чрез двама от коалиционните им партньори, на които те „подшушвали“, че трябва да се направи „евроатлантическа коалиция с ГЕРБ“.

Василев не отговори на въпроса кои са тези посолства, но каза, че е „ясно за кои става въпрос“. „Вчера даже имаше и изявление на Държавния департамент в тази посока“, допълни вицепремиерът. И продължи: „Със сигурност е имало индикации от, нека да кажем коалиционните партньори, че е добре да се върви в тази посока. Ние твърдо сме ги отрязали“, коментира Василев.

Вицепремиерът в оставка вероятно имаше предвид коментара за БНР за политическата ситуация в България на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс. „САЩ насърчава диалога за формиране на правителство“, каза той и допълни, че „съставянето на правителство очевидно е вътрешнополитически въпрос, но ние винаги сме за диалога“. Според говорителя на американското външно министерство през следващите месеци България ще трябва да продължи да се справя с „редица предизвикателства, които стават все по-големи заради войната на Русия в Украйна“.

От уточняващите към Асен Василев въпроси се разбра, че индикациите идвали и от БСП, и от „Демократична България“, с които са водени разговори в тази посока. На въпрос дали са водени разговори и с ПП, съпредседателят на партията коментира лаконично: „Ние ясно сме заявили нашата позиция там, нека така да кажа.“

Източник:Капитал
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.