Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Възраждане“: Депутати и енергийни шефове заминават на конфиденциално посещение в САЩ

Депутати от „Възраждане“ настояват да знаят дали българска делегация ще пътува в САЩ другата седмица и дали темата е енергетика.

Преди малко от „Възраждане“ разбрахме, че следващата седмица се подготвя делегация, включваща представители на Народното събрание, на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и АЕЦ „Козлодуй“, до САЩ, обяви в парламента Искра Михайлова.

Тя уточни, че от парламентарната им група има четирима депутати в енергийната комисия, но нито един от тях не е бил поканен или уведомен за визитата. Тъй като поканите са към членовете на енергийната комисия, ние смятаме, че темата ще е свързана с българската енергетика, коментира Михайлова. Това, което достигна до нас като информация е, че поканените са подписвали декларации за конфиденциалност, добави тя.

Затова от „Възраждане“ питат ще пътува ли тази делегация, по чия покана, каква е темата, това официално посещение ли е и, ако е така, защо няма информация в парламентарните комисии и в медиите, дали ще се водят преговори за закупуване на ядрени реактори.

През януари Народното събрание взе решение, с което задължи Министерския съвет да води преговори с правителството на САЩ за изграждане на ядрени мощности на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ по технологията АP1000. Дали това е причината или нещо друго, което е записано в плана за възстановяване, свързано с „Булгартрансгаз“, попитаха депутатите от „Възраждане“.

Още по темата: Костадинов: „Булгартрансгаз“ ще бъде даден на американци 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.