Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Възраждане“ и „Алтернатива за Германия“ правят нова група в Европарламента

„Възраждане“ ще бъде част от нова група в Европейския парламент, в която ще вземе участие и германската „Алтернатива за Германия“. Двете партии имат съответно трима депутати (Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова) и 14 депутати. Германското издание „Шпигел“ съобщи новината, като цитира имейл до парламентарната администрация.

„Алтернатива за Германия“ беше принудена да си търси нова политическа група, след като бе изключена от „Идентичност и демокрация“, в която членува и френският „Национален сбор“ на Марин Льо Пен.

Минималният брой членове за образуване на политическа група е 23, като трябва да са представени най-малко 1/4 от държавите членки на ЕС.

Представител на „Алтернатива за Германия“ е поискал стая за 100 души за „учредителното събрание на нова парламентарна група“, която ще носи името „Суверенистите“.

Част от нея ще бъде и румънска партия „SOS Румъния“ на Диана Шошоака, която има двама евродепутати.

В новата група от Испания ще участват евродепутати от партията Se Acabó La Fiesta („Партито свърши“), която има трима евродепутати. Гръцката консервативна партия НИКИ („Победа“), полската партия Конфедерация „Свобода и независимост“, словашката партия „Републиканско движение“ и унгарското движение „Наша родина“ ще бъдат част от групата.

Очаква се програмата на новата група на евродепутатите да бъде „Софийската декларация“ на „Възраждане“, подкрепена от други европейски десни сили. В декларация през април партията призова за започване на мирни преговори с цел разрешаване на украинската криза.

Европейската цивилизация е заплашена от агресията на глобалистките идеологии, а правото на народите на самоопределение се заменя с диктатурата на бюрокрацията, според текста на документа.

На изборите за Европейски парламент на 9 юни партията „Алтернатива за Германия“ зае второ място, като получи подкрепата на 15,9% от избирателите. Консервативният блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) спечели 30% от гласовете.

„Възраждане“ категорично ще работи заедно с „Алтернатива за Германия“. Вече сме предприели стъпки за създаване на нова група в ЕП, затова още днес ще предложим на германската партия да се включи и да движим заедно процеса. Няма да допуснем сегашният управляващ либерално-фашистки режим да продължи. Нашите германски приятели могат да разчитат на нас, както и всички останали европейски политически сили, които мислят като нас. Съединението прави силата!“, написа във Фейсбук преди изборите Костадин Костадинов.

Още по темата: Лидерът на „Алтернатива за Германия“ е инжектиран с неизвестно вещество по време на митинг 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.