Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Възраждане“ отказаха да говорят пред медии, финансирани от американското посолство

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отказа да говори пред журналисти, които се финансират от фондация „Америка за България“. Преди началото на пресконференцията на партията Костадинов обяви, че не са изпратили покани до медии, които се финансират от чужди фондации и американското посолство, и помоли представителите на „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“ и „Клуб Z“ да напуснат. В противен случай обяви, че пресконференцията няма да започне.

„Аз ще помоля колегите да напуснат пресконференцията на „Възраждане“, защото не желаем да бъдем в една зала с медии, които изкривяват общественото съзнание, манипулират го в полза на чужди държави и са финансирани отвън“, посочи Костадинов.

„Принципите и честта ни не позволява да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на Американското посолство“, добави той.

Той призова всяка медия у нас, получаваща финансиране от чужда държава, да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ. След като журналистите от медиите, финансирани от американската фондация, отказаха да напуснат, Костадинов прекрати пресконференцията в БТА. Той даде коментар пред журналистите извън сградата на БТА.

„Възраждане“ няма да подкрепи правителство с мандат на друга партия в 48-ото Народно събрание, обяви лидерът на партията.

„Възраждане“ няма да участва в контактната група, предложена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но ще инициира преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната.

Наясно сме с това, че в парламента, като изключим „Възраждане“, всички останали са за унищожаването на българския лев и за приключването на българската финансова независимост, каза Костадинов. Затова от „Възраждане“ смятат, че трябва да има референдум по темата и ще търсят подкрепата останалите политически сили за свикването му. Ако не я получат, ще събират подписи.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.