Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Вицепрезидентът на САЩ говори за план за „намаляване на населението“, Белият дом твърди, че се е объркала

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис посочи намаляването на населението като една от областите на зелени инвестиции на администрацията на Байдън по време на реч в Мериленд в петък. Белият дом твърди, че тя се е объркала.

„Когато инвестираме в чиста енергия и електрически превозни средства и намалим населението, повече от нашите деца могат да дишат чист въздух и да пият чиста вода“, каза Харис в реч пред публика в държавния университет „Копин“ в Балтимор под възторжени аплодисменти.

Докато Харис не се поправи на сцената, стенограма от Белия дом на речта изтри думата „население“ и я замени със „замърсяване“.

Вицепрезидентът направи странната забележка, когато разкри, че администрацията на Байдън е предоставила 20 милиарда долара за „климатични проекти, базирани в общността“, като 12 милиарда долара от тях са предназначени за исторически необлагодетелствани райони – част от усилията на Вашингтон да намали наполовина емисиите на парникови газове до 2030 г. и да достигне нетна нула до 2050 г.

Финансирането ще отиде в „национална мрежа от организации с нестопанска цел, общностни кредитори и други финансови институции, които да финансират десетки хиляди проекти за климата и чистата енергия в цяла Америка“, каза Харис. Сумата беше заделена за инициативи за зелена енергия по Закона за намаляване на инфлацията като част от Фонда за намаляване на парниковите газове на Агенцията за опазване на околната среда.

Критиците на Харис се прицелиха в предполагаемия гаф в социалните медии, като предположиха, че тя „казва тихата част на глас“, докато критиците на хипотезата за предизвиканите от човека климатични промени твърдят, че намаляването на населението е истинската й цел.

„Вие ли сте населението, което тя иска да намали?“,  попита конгресменът Томас Маси последователите си в Туитър.

Коментатори, включително Меган Кели и Харис Фокнър от Fox, поставиха под въпрос годността на Харис да наследи президента Джо Байдън, след като вицепрезидентът предизвика въпроси и с останалите си публични изяви по-рано тази седмица.

По време на дискусия в сряда за ИИ (изкуствения интелект) в Белия дом тя информира панелистите, че технологията е „нещо фантастично“, казвайки на събралите се експерти: „На първо място, това са две писма. Това означава изкуствен интелект“, преди да се впусне в неясен опит да обясни машинното обучение. По време на кръгла маса за транспорт за хора с увреждания същия ден, тя отбеляза, че „въпросът за транспорта е основно за това просто да се гарантира, че хората имат способността да стигнат там, където трябва да отидат“. И двата коментара предизивкаха шеговити коментари в социалните мрежи.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.