Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ВМС на САЩ изтриха снимка на командир на разрушител, стрелящ с пушка с оптически прицел на обратно

Командир Камерън Ясте, командващ офицер на разрушителя „Джон Маккейн“ с управляеми ракети от клас „Арли Бърк“ на ВМС на САЩ, беше заснет да стреля 5,56×45 мм карабина M4 с оптика, инсталирана на обратно.

Вече изтритата снимка към прессъобщение на уебсайта на Defense Visual Information Distribution Service показва командира, който стреля M4 с оптически прицел Trijicon VCOG, инсталиран на обратно, докато е насочен към гигантски целеви балон. Същта публикация беше качена и от Инстаграм акаунта на американския флот.

Уебсайтът Internet Archive обаче e архивирал страницата, която макар и изтрита все още е достъпна в интернет.  Ето какво се казва в прессъобщението, преди да бъде изтрито: „Командир Камерън Ясте, командващ офицер на разрушителя „Джон Маккейн“, стреля по „домат убиец“ по време на стрелба. Корабът е част от 7-ми флот на САЩ, провеждайки рутинни операции. Той е най-големият флот на ВМС на САЩ и рутинно взаимодейства, и работи със съюзници и партньори за запазване на свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион“.

Снимката предизвика вълна от подигравки в социалната мрежа X/Twitter, които варираха от „Ние ще загубим при голяма война“ до „Какво посмешище сме станали“.

В биографията на командир Камерън Ясте пише, че е родом от Ноксвил, Тенеси, и има бакалавърска степен по история и магистърска степен по астронавтика.

Във флота служи като дивизионен офицер на борда на разрушителя USS BATAAN; офицер на борда на PATROL COASTAL CREW HOTEL; офицер по бойни системи и оръжия на борда на USS HOPPER  и командир на борда на USS JOHN S. MCCAIN.

На брега той е служил като сътрудник на началника на групата за стратегически изследвания на военноморските операции; изпълнителен асистент на директора по операциите в Индо-Тихоокеанското командване на САЩ; помощник на командира на Тихоокеанския флот на САЩ; и ръководител на отдел инструктори в Surface Warfare Officer School.

Личните награди на командир Ясте включват медал за заслуги в отбраната, медал за похвала на флота и морската пехота (три награди) и медал за постижения на ВМС и морската пехота (две награди), както и различни награди за служба.

Още новини: Американски конгресмен поздрави по погрешка флота на САЩ със снимка на руски крайцер 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.