Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Внезапно почина журналистът, критикувал Джокович за отказа от ваксина

В разгара на Ковид пандемията имаше масирана медийна кампания за унищожаване на имиджа на всяка знаменитост, която публично отказва да приеме ваксината. Това бяха телевизионни или филмови знаменитости, известни учени, политици или дори спортни фигури; Нямаше значение. От всеки, който има „платформа“ и публика, се очакваше да следва линията на правителствените правила за Ковид или да понесе последствията.

Мандатите за маските и ваксините бяха по-скоро като тест за лоялност, отколкото усилие за спасяване на човешки животи: тези, които се съобразяваха, се считаха за благочестиви колективисти или поне хора, които могат да бъдат контролирани, а тези, които отказваха да се съобразят, веднага се открояваха като потенциална заплаха. Така беше третиран тенисистът от световна класа Новак Джокович, когато се разбра, че не е ваксиниран, а ще участва в Australian Open в началото на 2022 г.

Впоследствие Джокович беше отстранен от турнира и му беше отнета визата за пътуване. Тенесистът имаше негативен тест за Ковид по това време, но примерът му за неподчинение беше счетен за неприемлив от австралийските власти. Това, което последва, беше безкрайна атака срещу неговия характер и интелигентност в социалните медии, към която се присъединиха редица журналисти.

Един от водещите критици беше Майк Диксън, виден британски спортен журналист, работещ за Daily Mail. Диксън беше безмилостен в критиките си към Джокович, наричайки играча „арогантен и плачевен“ заради отказа му да се подчини и да се ваксинира.

Тази седмица семейството на Майк Диксън съобщи в X/Twitter, че журналистът е колабирал и е „починал внезапно“ на 59-годишна възраст, докато е отразявал Australian Open. Причината за смъртта е запазена в тайна.

Въпреки опитите на Диксън да обрисува Новак Джокович като глобален злодей, играчът написа само добри думи за журналиста при новината за смъртта му, поднасяйки съболезнованията си. Противно на всички обвинения, много често именно ковид култистите действат като злодеи, докато хората, които критикуват, показват характер и чест.

Австралия се оказа изключително покорна страна, що се отнася до мандатите, въпреки че някои обвиняват за това липсата на пълната информация, която развенча неистовите мейнстрийм твърдения за Ковид и ваксините. Въпреки това дори през 2022 г. имаше значителни доказателства, противоречащи на твърденията на правителството за Ковид и ваксините.

Например, беше добре известно, че ваксините не предотвратяват непременно предаването или инфекцията на вируса, както първоначално се твърдеше при разпространението им. А доказателството е във факта, че има безкрайни случаи на хора, които са ваксинирани, но които все пак се заразяват). Американската администрация за храните и лекарствата дори не изиска доказателства, че ваксината може да предотврати предаването или инфекцията, за да бъде одобрен продуктът.

Ковид инфекциите и смъртните случаи от оригиналния щам спаднаха драстично доста преди ваксините да бъдат широко разпространени.

След това имаше процент на смъртност, който десетки проучвания показват, че е около 0,23%, независимо от това колко ваксинирани или неваксинирани хора има в определен регион, а по-голямата част от смъртните случаи са сред хора с множество други заболявания.

Защо да вземете експериментална ваксина за вирус с 99,8% преживяемост, особено ако сте топ спортист?

Цялата тази информация беше достъпна за журналистите от 2021 г. нататък, но те я игнорираха в полза на създаването на изкуствена паника.

Хаосът на Ковид истерията избледня, но събитието все още предлага урок за крехкостта на гражданските свободи и колко уязвими са те заради манталитета на тълпата и масовия страх.

Тези, които се бориха за унищожаването на живота и кариерата на неваксинираните, откриват, че нищо не гарантира дълголетие, а отнемането на свободите на други хора не е пътят към безопасността.

Още по темата: Документи: Ваксините на Pfizer срещу Ковид съдържат потенциално вредна „модифицирана“ РНК, а не иРНК 

Източник:Zero Hedge
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

5 COMMENTS

  1. Джокови,хвала.Така се правиСъболезнования за близките на журналиста.Нямат значение обидите.Трябва да сме хора и да можем да съчувстваме.

  2. Всички сбръкват копейките от бъзици, само копейките още се не усещат какво им се случва.

  3. Лошото е, че масово хората забравиха какво се опитаха да им наложат. Мои познати, тройно ваксинирани, някакси неглижираха, че всички те хванаха и изкараха омикрон варианта въпреки цалата пропаганда как ваксините ни пазят и колко е опасно.
    А слуховете са, че се готви нова подобна кампания, която ще буде пусната веднага щом военните събития утихнат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.