Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Войната в Украйна: мишка се качи на дрон и отлетя към бункер (ВИДЕО)

Войната между Русия и Украйна продължава, а видеокадри от боевете между враждуващите страни постоянно заливат мрежата. Един такъв кадър обаче предизвика по-голям интерес заради неочакван участник в него: мишка, кацнала на носа на ракетна установка, завързана за руски дрон FPV. Видеото, публикувано от bulgarianmilitary.com, показва как дронът излита и се разбива в украински позиции, а мишката остава от началото до края.

Няма информация за времето, в което се е случил инцидентът. Въпреки това, според руските източници, които са споделили видето, мястото на събитието е някъде в южната част на Донецк.

Видеото на мишката, което се разпространява в социалната мрежа X/Twitter, е придружено със снимка с надпис: „В Донецк е издигнат паметник на безименна мишка, която загина в битка, след като се качи на дрон камикадзе по време на атака срещу позиции на украинските въоръжени сили: „Тя живя без страх и умря без страх“.

Ако се вгледаме сериозно в новините, това ни води до информация отпреди няколко седмици. А именно, руските източници твърдят, че както руските, така и украинските бункери и окопи на бойното поле са се превърнали в убежище за много гризачи, пренасящи болести и инфекции, пише bulgarianmilitary.com.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.