Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ВСС освободи главния прокурор Иван Гешев

Със 16 гласа „за“ Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение да предложи на президента да издаде указ за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев от поста. 4-ма членове на ВСС не подкрепиха предложението.

Гешев не присъства, тъй като е в Страсбург. Утре той трябва да бъде изслушан от Групата за наблюдение на демокрацията в Европарламента за знаковите дала за корупция в България. Самият Гешев коментира по-рано днес, че „ще бъде много интересно“.

Решението на Пленума за отстраняване на Гешев ще бъде изпратено веднага на президента, съобщи правосъдният министър Атанас Славов, който председателства съвета.

Решението за предсрочно освобождаване на главния прокурор е заради нарушения на Етичния кодекс. На пресконференция на 15 май той скъса оставката си демонстративно и заяви, че е „ясно какъв е политическият боклук в Народното събрание“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Ех Гешев Гещев ,ако не беше слуга на ГЕРБ И ДПС и беше останал найстина независим главен прокурор ,сег народът щеше да е със теб .Но старите хпора са го казали каквото си надробиш ,това ще кушаш сега .И другото днес те предадоха тези дето ги прекриваше лично и техните престъпления .И пак Българският народ г ое казал Гпосподи кажи ми кои са ми приятелите ,аз враговете си ги знам.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.