Разследвания и новини без цензура

вторник, 26 септември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Втора партида секретни документи открити в гаража на Байдън

Юридическият екип на президента Джо Байдън е открил втора партида от класифицирани документи от времето му като вицепрезидент в складово помещение в гаража на дома му в Уилмингтън, щата Делауеър, съобщи Белият дом.

Изявлението на Ричард Заубер, специален съветник на Байдън, беше направено два дни, след като Белият дом вече потвърди, че партида документи е била открита през ноември в килера на офис в мозъчен тръст на Университета в Пенсилвания, който Байдън е използвал, след като е напуснал вицепрезидентството.

Един документ е намерен в стая, съседна на гаража в Уилмингтън, и не са открити документи в дома на Байдън в Рехобот Бийч, се казва в изявление на Заубер. Администрацията „оказва пълно съдействие“, за да гарантира, че документите се обработват правилно, каза Заубер. Потребители в социалната мрежа Twitter публикуваха видео от пресконференцията на Байдън, на която репортер го попита: „Класифицирани материали до вашия Corvette? Какво сте си мислили?“ Байдън отговаря: „Моят Corvette е в заключен гараж, не е на улицата“.

Подобно на Байдън бившият президент Доналд Тръмп е съхранявал хиляди правителствени документи, някои от които са били маркирани като класифицирани, в личната си резиденция във Флорида повече от година след напускането на Белия дом и не ги е върнал веднага или доброволно въпреки многобройните искания на Националния архив.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.