Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Втора партида секретни документи открити в гаража на Байдън

Юридическият екип на президента Джо Байдън е открил втора партида от класифицирани документи от времето му като вицепрезидент в складово помещение в гаража на дома му в Уилмингтън, щата Делауеър, съобщи Белият дом.

Изявлението на Ричард Заубер, специален съветник на Байдън, беше направено два дни, след като Белият дом вече потвърди, че партида документи е била открита през ноември в килера на офис в мозъчен тръст на Университета в Пенсилвания, който Байдън е използвал, след като е напуснал вицепрезидентството.

Един документ е намерен в стая, съседна на гаража в Уилмингтън, и не са открити документи в дома на Байдън в Рехобот Бийч, се казва в изявление на Заубер. Администрацията „оказва пълно съдействие“, за да гарантира, че документите се обработват правилно, каза Заубер. Потребители в социалната мрежа Twitter публикуваха видео от пресконференцията на Байдън, на която репортер го попита: „Класифицирани материали до вашия Corvette? Какво сте си мислили?“ Байдън отговаря: „Моят Corvette е в заключен гараж, не е на улицата“.

Подобно на Байдън бившият президент Доналд Тръмп е съхранявал хиляди правителствени документи, някои от които са били маркирани като класифицирани, в личната си резиденция във Флорида повече от година след напускането на Белия дом и не ги е върнал веднага или доброволно въпреки многобройните искания на Националния архив.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.