Разследвания и новини без цензура

понеделник, 26 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Втората по големина швейцарска банка Credit Suisse тегли $53,7 милиарда заем, за да не фалира

Credit Suisse обяви, че ще заеме до 50 милиарда швейцарски франка (53,7 милиарда долара) от централната банка на страната, Швейцарската национална банка, за да увери инвеститорите, че банката има достатъчно пари, за да не фалира.

Съобщението идва ден, след като акциите на втората по големина банка в Швейцария отбелязаха спад от близо 25%, достигайки най-ниските си нива за всички времена в продължение на два последователни дни. Спадът настъпи, след като най-големият инвеститор на Credit Suisse, Saudi National Bank (SNB), заяви, че няма да може да предостави допълнителна финансова помощ.

В допълнение към заема от Швейцарската национална банка, Credit Suisse също заяви, че е изкупила обратно милиарди долари от собствения си дълг, за да управлява задълженията и разходите за лихвени плащания. Офертата обхваща облигации в щатски долари на стойност 2,5 милиарда долара и облигации в евро за 500 милиона евро (529 милиона долара).

„Тези мерки демонстрират решителни действия за укрепване на Credit Suisse, докато продължаваме стратегическата си трансформация, за да удовлетворим нашите клиенти и други заинтересовани страни“, заяви изпълнителният директор на Credit Suisse Улрих Кьорнер.

Изпълнителният директор благодари на централната банка на Швейцария и на Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) за това, че са помогнали за осъществяването на стратегическата трансформация на инвестиционната банка.

„Моят екип и аз сме решени да продължим бързо напред, за да направим по-проста и по-фокусирана банка, изградена около нуждите на клиентите“, каза Кьорнер.

Базираната в Цюрих банка напоследък се бори да се възстанови от поредица от скандали и загуби, които разклатиха доверието на инвеститорите и клиентите. Изходящите потоци от клиенти през четвъртото тримесечие възлизат на над 110 милиарда швейцарски франка (120 милиарда долара).

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.