Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ВВС на Украйна: Русия пуска електромагнитни импулси, които объркват противовъздушната ни отбрана

Руските войски използват електромагнитни импулси, за да симулират изстрелването на ракети, като по този начин постигат неефективно активиране на украинските системи за противовъздушна отбрана и тяхното претоварване. Това заяви в интервю за YоuTube канала „Говори великият Лвов“ говорителят на Военновъздушните сила (ВВС) на Украйна Юрий Игнат.

Той обясни, че тези импулси се разпознават от радарните системи на Украйна като реални цели. Някои от тях са абсолютно подобни на ракетите „Кинжал“ по отношение на параметрите на полета.

„Врагът използва както истински ракети, така и фалшиви цели. Това се нарича работа на системите за електронна война на противника, те създават такива препятствия, т.е. електромагнитни импулси, които нашите радарни системи виждат като цели“, каза Игнат.

Киев получи втора система за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ от запасите на Бундесвера, според официалния списък на оръжията, които Германия доставя на Украйна.

Системата за противовъздушна отбрана американско производство, прехвърлена на въоръжените сили на Украйна, включва контролна станция, радарна инсталация, осем пускови установки и повече от 60 ракети, съобщава „Дойче Веле“.

Още по темата: Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.