Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Явор Божанков от ПП наплю депутати от „Възраждане“ (ВИДЕО)

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Явор Божанков наплю депутати от парламентарната група на „Възраждане“ в пленарната зала по време на заседание. Причината стана размяна на реплики, а впоследствие и обиди, които ескалираха до физически сблъсък. Председателят на парламента Росен Желязков прекрати пленарното заседание.

До сблъсъка се стигна, след като в декларация на „Възраждане“, прочетена от Искра Михайлова, се цитираха думи на Кирил Петков от изнесените записи от заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

„Вие нямате морално право да бъдете днес в тази зала. Вие никога не сте го имали“, обърна се тя към ПП, ДБ и ГЕРБ и уйдурмите, които се канят да направят, само и само да има кабинет.

Михайлова заяви, че ако такава коалиция се случи, от „Възраждане“ ще призоват техните симпатизанти пред парламента, а защо не и в него. Покана щяла да бъде отправена и към разочарованите избиратели на двете коалиции.

Декларацията възмути Явор Божанков от ПП, който нарече партията токсичен отпадък и проруска партия, а съставянето на правителство било въпрос от национален интерес.

„Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, каза депутатът от ПП по адрес на „Възраждане“. При тази реплика депутати от „Възраждане“ скочиха на трибуната. В отговор Явор Божанков ги наплю.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.