Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Забраняват местоименията „тя“ и „той“, издаващи пола, в американските училища

Американските здравни власти въвеждат задължителна полово-неутрална терминология в училищата. Според новите инструкции към учителите, те трябва да избягват полово-определящи местоимения като „тя“ и „той“ и да ги заменят с неутрални думи.

Според новите правила употребата на думи като „приятел“ и „приятелка“ са неуместни и трябва да се заменят с „партньор“, „когато се описват романтични отношения между учениците вместо да се прави предположение“ за пола на приятеля/приятелката.

Учителите трябва да използват неутрални местоимения вместо „тя“ и „той“/“нея“ и „него“, издаващи пола. При общуването си с учениците трябва да използват местоименията, определени от самите ученици за обръщения към тях. Учениците сами имат право да определят пола си и дали искат към тях да се обръщат като към момче или момиче. Новите инструкции се съдържат във въпросник към учителите, публикуван от американските здравни власти. Новината предизвика полярни мнение сред американските ползватели на социалната мрежа Twitter.

„Центърът за контрол на заболяванията (CDC) на Байдън налага трансджендърски екстремизъм на децата“, гласи един от коментарите. Други потребители призовават за закриване на CDC. Изпълителният директор на Twitter Илон Мъск също се включва в дискусията: „CDC?“, пита Мъск. Много от коментарите подчертават, че работата на CDC е „контрол на заболяванията“, а не на училищата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.