Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Забраняват на старите автомобили да влизат в центъра на София

Столична община въвежда забрана на старите автомобили от първа екологична група от 1 декември 2023 г. да влизат в центъра на София. Шофьорите на тези коли ще бъдат с ограничен достъп до зона „Малък ринг“ – между булевардите „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и улица „Опълченска“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Около 38 000 автомобила ще бъдат засегнати от забраната, след като ГЕРБ и „Демократична България“ подкрепиха предложението на кмета Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет.

Председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ коментира, че след постигнатото съгласие с „Демократична България“ за първи път в България се въвежда забрана, каквато съществува в много други европейски столици. Целта е въздухът в София да стане по-чист“, каза общинският съветник.

В първа категория попадат автомобили на дизелово гориво, които са на възраст над 20 години и на бензин над 30 години. Същите ограничения ще влязат в сила и за колите от втора група от 2024 г.

През идеалния център на София преминават 171 079  автомобили за 24 часа, а през „Големия ринг“ се регистрират 304 911 автомобили за денонощие.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.