Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Забраняват на старите автомобили да влизат в центъра на София

Столична община въвежда забрана на старите автомобили от първа екологична група от 1 декември 2023 г. да влизат в центъра на София. Шофьорите на тези коли ще бъдат с ограничен достъп до зона „Малък ринг“ – между булевардите „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и улица „Опълченска“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Около 38 000 автомобила ще бъдат засегнати от забраната, след като ГЕРБ и „Демократична България“ подкрепиха предложението на кмета Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет.

Председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ коментира, че след постигнатото съгласие с „Демократична България“ за първи път в България се въвежда забрана, каквато съществува в много други европейски столици. Целта е въздухът в София да стане по-чист“, каза общинският съветник.

В първа категория попадат автомобили на дизелово гориво, които са на възраст над 20 години и на бензин над 30 години. Същите ограничения ще влязат в сила и за колите от втора група от 2024 г.

През идеалния център на София преминават 171 079  автомобили за 24 часа, а през „Големия ринг“ се регистрират 304 911 автомобили за денонощие.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.