Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Задържаха тримата нападатели на пребития българин в Охрид

Tримата нападатели на 21-годишния Християн Пендиков, секретар на културния клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид, са арестувани. След пълно документиране на случая ще бъде подаден доклад до прокуратурата в Охрид, съобщи МВР на Република Северна Македония.

Християн Пендиков е бил нападнат първоначално в заведение в Охрид с думите „Тук няма място за такива предатели като теб“, след което на излизане е бил пребит, съобщи Илиян Кръстев, временно управляващ генералното консулство на България в Битоля.

Пендиков е подал сигнал в полицията още снощи и след преглед в общата болница в Охрид е бил насочен към Специализираната болница за ортопедия и травматология „Св. Еразмо“ в Охрид, откъдето днес  бе транспортиран в България с правителствения „Фалкон“. Първоначално МО съобщи, че изпраща военен „Спартан“, за да прибере българина, но полетът беше отложен заради счупено стъкло.

Направените изследвания показват счупване на челюстта и вероятност за счупени прешлени. Ще бъде направена лицево-челюстна операция. Християн Пендиков е настанен за лечение във ВМА в София.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.