Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Закон за отнемане на деца от родители, ако не са съгласни със смяна на пола на детето, обмислят в САЩ

Предложени промени в закон в Калифорния ще наказва родителите, които отказват да „утвърдят“ пола на детето си, и може да доведат до загуба на попечителство. Т.е. детето само избира какъв пол иска да бъде и ако родителите му не потвърдят избора му на полова идентичност, те могат да загубят родителски права.

Ако бъде приет, законът може да доведе до извеждане на деца от дома на родителите им, ако членовете на семейството се считат за „анти-ЛГБТК+“.

Според него съдилищата ще получат пълни правомощия да извеждат деца от домовете им, ако родителите им откажат да потвърдят пола им. Той също така ще изисква училищата, църквите и други организации да последват примера или да се сблъскат с последствия за „въздействие върху здравето, безопасността и благосъстоянието на детето“.

Лица и организации, които отказват или не признават половата идентичност на детето, потенциално могат да бъдат изправени пред обвинения в злоупотреба.

Поправките в закона срещнаха обществена критика, защото държавата не трябва да стъпва в частни жилища, за да следи пола на всяко дете и реакцията на родителите му.

Никол Питърсън, основател на Facts Law Truth Justice, заяви пред Daily Signal, че законът е „ужасяващ“ и обезпокоителен за родителите навсякъде.

„Ако родител или настойник не желае или просто не е готов да потвърди новата самоличност на 7-годишното си дете – докато преминава от Спонджбоб и Батман към Дора Изследователката – те могат да бъдат признати за виновни за злоупотреба с деца, ако това влезе в закона“, каза тя.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.