Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Зам.-министърът на отбраната на Русия е арестуван

Зам.-министърът на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов е задържан по подозрение за вземане на подкуп, съобщи пресслужбата на Следствения комитет на Русия, цитирана от ТАСС.

„По подозрение в извършване на престъпление по ал. 6 на член 290 от Наказателния кодекс на Руската федерация (вземане на подкуп) е задържан заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Тимур Владимирович Иванов“, се казва в краткото прессъобщение.

Президентът Владимир Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу са били информирани за задържането на заместник-министъра на отбраната, коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Като заместник-министър Тимур Иванов е отговарял за организацията на управлението на собствеността, квартируването на войските, жилищното настаняване и медицинското осигуряване. Под негов надзор са били планирането на доставката на стоки, строителни работи и услуги в рамките на държавните поръчки за отбрана. Той е отговарял още за инженерни проучвания, архитектурно и строително проектиране, строителство, реконструкция и основен ремонт на съоръжения на министерството на отбраната.

49-годишният Тимур Иванов е назначен за заместник-министър на отбраната с президентски указ през май 2016 година. Преди това, от 2013 до 2016 г., той е генерален директор на „Оборонстрой“, подчинен на министерството на отбраната, специализиран в изграждането на жилища за военните, както и на социално значими и стратегически военни съоръжения. Иванов е включен в класацията на Forbes „Най-богатите служители по сигурността на Русия – 2019“ със семеен доход за 2018 г. в размер на 136,7 милиона рубли.

Преди да се присъедини към министерството на отбраната през май-ноември 2012 г., Тимур Иванов е заместник министър-председател на Московска област. През този период губернатор на Московска област е Сергей Шойгу. Преди това Тимур Иванов е работил в енергетиката: в отдела за изграждане на ядрени съоръжения на министерството на атомната енергия, бил е вицепрезидент на „Атомстройекспорт“, член на Управителния съвет на Интер РАО УЕС и е оглавявал Руската енергийна агенция на министерството на енергетиката.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.