Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Заради обиски „на голо“ в дискотека заведения искат оставки в МВР

„Българската асоциация на заведенията изразява острото си възмущение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски „на голо“ на клиенти в пловдивската дискотека „Bushido“. Това заявиха от браншовата организация по повод вчерашната полицейска акция, при която бяха открити наркотици. Персоналът и клиенти на дискотеката се оплакаха, че са били унижени, като са били събличани чисто голи по време на обиските.

„Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на акция в обекта. Настояваме за щателна проверка на действията на полицаите и за строги наказания при доказване на превишени от тяхна страна права“, гласи позицията на БАЗ.

„Бихме искали да заявим също, че Българската асоциация на заведенията е твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност“, се казва в позицията на браншовата организация.

Според БАЗ в случая освен превишаване на права от страна на служителите на реда, е извършено и грубо нарушаване на човешките права, защитени от Европейската конвенция за правата на човека, се казва още в позицията.

Подобни акции „с откровено съмнителни крайни резултати“ водят до сериозни материални загуби, отлив на клиенти и персонал и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото погазване на човешките права в никакъв случай не може да се приеме за превенция, подчертават от асоциацията.

От организацията искат, ако е необходимо, и оставки на министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР – Пловдив.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.