Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Заради обиски „на голо“ в дискотека заведения искат оставки в МВР

„Българската асоциация на заведенията изразява острото си възмущение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски „на голо“ на клиенти в пловдивската дискотека „Bushido“. Това заявиха от браншовата организация по повод вчерашната полицейска акция, при която бяха открити наркотици. Персоналът и клиенти на дискотеката се оплакаха, че са били унижени, като са били събличани чисто голи по време на обиските.

„Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на акция в обекта. Настояваме за щателна проверка на действията на полицаите и за строги наказания при доказване на превишени от тяхна страна права“, гласи позицията на БАЗ.

„Бихме искали да заявим също, че Българската асоциация на заведенията е твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност“, се казва в позицията на браншовата организация.

Според БАЗ в случая освен превишаване на права от страна на служителите на реда, е извършено и грубо нарушаване на човешките права, защитени от Европейската конвенция за правата на човека, се казва още в позицията.

Подобни акции „с откровено съмнителни крайни резултати“ водят до сериозни материални загуби, отлив на клиенти и персонал и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото погазване на човешките права в никакъв случай не може да се приеме за превенция, подчертават от асоциацията.

От организацията искат, ако е необходимо, и оставки на министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР – Пловдив.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.