Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Затворници, осъдени за тероризъм, взеха заложници в руски затвор

Двама служители на реда са били взети за заложници от затворници в център за задържане в южния руски град Ростов на Дон.

Руската Федерална служба за изтърпяване на наказанията заяви, че двамата мъже, взети за заложници, работят в местен затвор. В изявлението се казва, че центърът „работи в нормален режим и ситуацията е под контрол“ и че служители работят на място, за да решат кризата. Водят се преговори за освобождаване на заложниците.

От шестимата извършители трима са осъдени, след като са признати за виновни за принадлежност към терористичната организация „Ислямска държава“ и подготовка на терористична атака срещу Върховния съд в Карачаево-Черкезката република в Южна Русия.

Извършителите са успели да атакуват дежурния пункт на затвора, след като са счупили решетките на килиите си.

Двамата заложници са началникът на оперативния отдел и младши инспектор от дежурната служба. Съобщава се, че извършителите са поискали автомобил, за да напуснат затвора.

Видео, публикувано в социалните мрежи, показва нападателите, въоръжени с нож, които стоят до двамата заложници. Затворниците са били блокирани в една от зоните на центъра за задържане и не са успели да стигнат до залата с оръжие.

Правоохранителните органи ще проверят версията, че действията на затворниците са били координирани отвън. Според властите затворниците са били държани в различни килии, но между тях е имало връзка. Вземането на заложници е подготвяно в продължение на няколко месеца.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.