Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Зеленски поиска от НАТО да нападне превантивно Русия

Кремъл обвини украинския президент Владимир Зеленски, че се опитва да предизвика Трета световна война, след като Зеленски поиска от НАТО да извърши превантивни удари срещу Русия, за да възпре използването на ядрени оръжия.

В реч пред австралийския институт „Лоуи“ Зеленонски заяви, че НАТО трябва да гарантира, че Москва няма да използва ядрени оръжия срещу силите на Киев. За да направи това, той призова водения от САЩ военен блок и международната общност да извършат превантивни удари срещу Русия, така че тя „да знае какво да очаква“, ако реши да ги използва.

„Какво трябва да направи НАТО? Премахване на възможността Русия да използва ядрени оръжия“, каза Зеленонски по време на онлайн конференцията. „Отново се обръщам към международната общност, както беше преди 24 февруари: превантивни удари, така че те [Русия] да знаят какво ще се случи с тях, ако ги използват, а не обратното.“

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че коментарите на украинския лидер не са нищо друго освен опит за предизвикване на световна война, което би довело до „непредвидими катастрофални последици“.

Кремъл призова международната общност да обърне специално внимание на изявленията на Зеленски, особено на САЩ и Великобритания, които според Песков „де факто контролират действията на Киев“ и следователно носят отговорност за думите на украинския президент.

Русия  вече заявяви, че не обмисля ядрен удар срещу Украйна, но предупреди, че ще използва всички необходими средства, за да защити своите граници, хора и суверенитет.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.