Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Зеленски рекламира въоръжаването на Украйна като „огромна бизнес възможност“

Киев вече работи с някои гиганти от финансовата и военната индустрия, предлагайки възможности за „голям бизнес“ на всяка американска компания, която се интересува от работа в Украйна, похвали се президентът Володимир Зеленски във видеообръщение до асоциация на американски предприятия.

Обръщайки се към срещата на Националната асоциация на държавните камари (NASC) в Бока Ратон, Флорида Зеленски заяви, че „американският бизнес може да се превърне в локомотива, който отново ще тласне напред глобалния икономически растеж“.

„Вече успяхме да привлечем вниманието и да си сътрудничим с такива гиганти от международния финансов и инвестиционен свят като Blackrock, JP Morgan и Goldman Sachs“, каза Зеленски. – „Такива американски марки като Starlink или Westinghouse вече станаха част от нашия украински път“.

Според Зеленски „всеки може да развие голям бизнес, като работи с Украйна, във всички сектори: от оръжия и отбрана до строителство, от комуникация до селско стопанство, от транспорт до ИТ, от банки до медицина“.

Той също така похвали оръжията, които САЩ изпратиха на Киев.

„Вашите брилянтни отбранителни системи, като HIMARS или Bradleys, вече обединяват нашата история на свобода с вашите предприятия. Чакаме патриотите. Вглеждаме се внимателно в „Ейбрамс“. Хиляди такива примери са възможни“, казва Зеленски във видеообръщението си.

Според собствените оценки на Пентагона САЩ са изпратили оръжия, боеприпаси и доставки на стойност над 20 милиарда долара в Украйна през 2022 година. По-голямата част от тях обаче излязоха от американските военни запаси. Министерството на отбраната възложи договори на стойност стотици милиони на Lockheed Martin, Raytheon и други производители за попълване на някои от изчерпаните доставки.

Украинският президент разкри през декември, че правителството му е наело Blackrock – голяма американска компания за управление на активи – за да „съветва“ Киев как да използва средствата за възстановяване, предоставени от западните правителства. Той е изчислил, че разходите за възстановяване на Украйна от продължаващия конфликт ще бъдат най-малко 1 трилион долара.

Още по темата: Планът на американския фонд „Блек Рок“ да купи Украйна

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.