Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Зеленски: Спрете да давате пари на украинските бежанци, дайте ги на нас

Украинският президент Володимир Зеленски призова германското правителство да промени политиката си на финансова подкрепа на украинските бежанци на своя територия и вместо това да дава парите на Киев. Схемата ще направи механизмите за помощ по-прозрачни, заяви Зеленски в интервю за германска телевизия ARD.

Хората, които са избягали от Украйна и са се преместили в Германия, в момента получават финансова помощ от двете страни, твърди Зеленски в интервюто, публикувано в понеделник от неговата администрация. Това трябва да се промени, настоя той.

„Би било по-добре, ако Германия подкрепи украинците, като даде пари за бюджета на Украйна“, каза президентът. Той добави, че след това правителството в Киев ще разпредели средствата в зависимост от местонахождението на всеки човек.

Според германския Институт за световна икономика в Кил (IfW) Берлин е дал почти 14 милиарда евро за украински бежанци през последните две години. Германия се превърна във втория най-голям донор на украински бежанци след Полша, чиято помощ която надхвърли 15,6 милиарда евро за същия период, според IfW.

Искането на Зеленски идва в момент, когато Киев е изправен пред сериозни финансови затруднения, след като САЩ изчерпаха помощта си за Украйна, а Конгресът отказва да одобри нова финансова помощ.

Министерството на финансите в Киев заяви, че фискалните нужди за 2024 г. се оценяват на 37,3 милиарда долара. През миналата година Украйна е получила повече от 42 милиарда долара чуждестранна помощ. Финансовият министър Сергей Марченко също предупреди през декември, че Украйна може да претърпи дефицит още през първите два месеца на годината.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Еб@си наглеца! Всички трябва да плащат на усрайна!
    Да го духа и да се маха тоя наркоман!

  2. Как вика МЕДВЕДЕВ …дръпнал е две линии и е на гребена на вълната …ахаххахахахааха

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.