Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Жени са разпитвани за сексуалния им живот на интервю за работа при Бил Гейтс

Жени, кандидати за работа при милиардера и съосновател на Microsoft Бил Гейтс, са подлагани на разпит за сексуалния им живот като част от процеса за наемане в частния му офис, Gates Ventures, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на интервюта с множество кандидатки и вътрешни източници.

Твърди се, че жените са били питани дали са имали извънбрачни връзки, дали са „танцували за долари“ в миналото, дали са имали голи селфита на телефоните си, каква порнография харесват, дали са имали някакви болести, предавани по полов път, и други лични въпроси за сексуалния им живот, както и дали са употребявали наркотици.

Докато източникът на Wall Street Journal твърди, че разпитът, проведен от консултантите по управление на риска Concentric Advisers, е имал за цел да открие информация, която потенциално би могла да бъде използвана за компрометиране или изнудване на Гейтс и неговите компании, никой от кандидатите за работа от мъжки пол, които са говорили с изданието, не си спомня, че са му задавани тези или подобни въпроси.

Говорител на Гейтс заяви, че кабинетът му не е знаел, че подобни въпроси са били задавани от името на Gates Ventures, настоявайки, че те биха били нарушение на споразумението с изпълнителя, което изисква спазване на законите за скрининг преди наемане на работа. Concentric Advisers предположиха, че даването на лична информация трябва да е било доброволно. Федералният закон забранява на работодателите да задават въпроси за медицинската или психиатричната история на кандидата.

Кандидатите контрираха, че интервюиращият не само е задал въпроси за личния им живот, но изрично е свързал предложението за работа с представянето на интервюто, което е подкрепено от формуляр за съгласие от Concentric. С подписването бъдещите служители са се съгласявали, че „поведенческа оценка“, която включва наркотици, алкохол, медицинска и психиатрична история, ще бъде използвана от Gates Ventures за „оценка на годността за работа“. Подписването на формуляра също така дава разрешение на Concentric да разкрива „силно чувствителна информация“, но „не позволява повторно разкриване на информация за болести, предавани по полов път. „

Гейтс напусна борда на директорите на Microsoft през 2020 г. на фона на вътрешно разследване на „неподходяща“ връзка с инженер, нает във фирмата. Други служители на Microsoft го смятат за „офис побойник“ заради склонността му да оказва натиск върху жените, работещи за него, в сексуални ситуации и да удря жени репортери. 

Още по темата: Бил Гейтс и Сорос финансират експеримент за промяна на климата със слънчево геоинженерство 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.