Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Животни в зоопаркове във Великобритания заплашени от евтаназия заради енергийната криза

Собственик на зоологическа градина в Саутенд направи шокиращо изявление пред британската телевизия iTV, че заради енергийната криза и непосилните сметки за електроенергия може да се наложи евтаназия на животните.

Филип Милър, собственикът на Sealife в Southend-on-Sea, коментира пред iTV, че може да бъде принуден да евтаназира някои от обитателите в своя зооквариум, защото годишните разходи за електроенергия са се утроили от $ 276,000 до близо $ 863 000.

„Всички тези животни трябва да се отглеждат в топла среда или студена, или комбинация от двете, и това е 24 ч. в денонощието и те трябва да бъдат хранени, така че това е огромна сметка да се поддържа. Всички те ще трябва да бъдат евтаназирани или ще трябва да им намерим други домове“, каза собственикът на зоологическата градина.

Миналата седмица зоопаркът в Бристол – един от най-старите в света, който е отворен от 186 години, затвори портите си за последен път заради финансов натиск.

Докато някои от животните му ще бъдат преместени в парк за опазване на дивата природа в Англия, много ще бъдат изпратени в зоопаркове по света.

Зоопаркът в Честър в Северозападна Англия, който е дом на над 20 000 животни, съобщи, че годишната му сметка за енергия, обикновено около £ 1.5 милиона ($ 1.73m), се очаква да се повиши до £ 2 милиона ($ 2.3m) тази година и може да скочи до най-много £ 3 милиона ($ 3.46m) в 2023, според главния изпълнителен директор на зоологическата градина Джейми Кристън.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.