Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Журналист от „Билд“: Никога досега не съм виждал Зеленски такъв

Журналистът Пол Ронцхаймер от германския вестник „Билд“ описва срещата си за интервю с украинския президент Володимир Зеленски в строго охраняван прездентски дворец в Киев. „Никога досега не съм виждал Зеленски такъв“, пише германският журналист.

Пол Ронцхаймер пише за Зеленски:

„Той изглежда по-замислен, отколкото при последната ни среща, когато Зеленски беше особено оптимист след повторното залавяне около Харков.“

„Когато го питам какви доказателства има, че Русия наистина стои зад взривяването на язовира, гласът му се променя. Той каза ядосано: „Какви доказателства можем да имаме? Когато стигнем там, ще съберем доказателства. Какви доказателства трябва да покажем сега?“  Факт е, че Украйна в момента няма достъп до територията, защото се контролира от руснаци, пише Ронцхаймер.

„Когато го питам дали би изпратил сина си на фронта, дори и да не знае дали ще се върне, президентът се разчувства: „Никое дете не заслужава войната и моето дете не е изключение.“. Зеленски ми изглежда напълно изтощен в един момент, а след това отново буден в следващия.“, описва впечатленията си от срещата Ронцхаймер.

Когато журналистът иска да разбере какво става с контранастъплението, започнало ли е вече, отговорът на Зеленски е: „Ако го видиш и усетиш, ще разбереш, че е започнало“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.